Albers heeft onbegrip voor Taylor-uitfluiters

Albers laakt Ajax-bestuur: 'Hij is een jongen van de club en is niet beschermd'

12 mei om 12:35

Guido Albers vindt dat Kenneth Taylor dit seizoen onvoldoende beschermd is door mensen binnen Ajax. De zaakwaarnemer zag van een afstandje hoe de middenvelder, tevens zijn cliënt, geregeld als zondebok werd aangewezen door een groot deel van de Ajax-aanhang. 

Taylor speelt sinds zijn achtste bij Ajax. "Hij heeft heel hard moeten werken om bij het eerste elftal te komen", vertelt Albers bij Goedemorgen Eredivisie. Toen Taylor doorbrak, hield de toenmalige trainer Erik ten Hag hem nog geregeld op de bank. "Daar is helemaal niks mis mee, maar hij kwam er pas in toen Ryan Gravenberch geblesseerd raakte. Dat was geen makkelijk seizoen, maar Ajax sloot het seizoen goed af en werd kampioen."

Daarna kreeg hij de 'hoon' van het stadion over zich heen, blikt Albers terug. Dat de Ajax-supporters de middenvelder aanwezen als zondebok, vindt de zaakwaarnemer simpelweg onbegrijpelijk. "Aankopen van dertig miljoen worden niet uitgefloten en een jongen van de club, die vanaf zijn achtste voor Ajax speelt, wordt zo benaderd. Hij is ook niet beschermd. Er is niemand van de club of niemand van de directie geweest die heeft gezegd: het kan niet wat er nu gebeurt."

Albers deed tijdens de uitzending van Goedemorgen Eredivisie ook een Taylor-onthulling. Hij bevestigde dat er inderdaad één Italiaanse club interesse heeft in de Oranje-international. Alex Kroes, technisch directeur in Amsterdam, is daarvan op de hoogte.

Bekijk hieronder de nieuwste #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV: