Jansen spreekt van 'onverwacht' AZ-ontslag: 'Dan worden er andere dingen besloten'

Jansen spreekt van 'onverwacht' AZ-ontslag: 'Dan worden er andere dingen besloten'

5 mei - 10:38
47

Pascal Jansen werd 'enigszins' verrast door zijn ontslag bij AZ, zo vertelt de oefenmeester bij Goedemorgen Eredivisie. Jansen werd op 17 januari 2024 de laan uitgestuurd, omdat de club bang was dat de doelstellingen niet gehaald zouden worden.

"Ik moet je eerlijk zeggen dat het mij enigszins verraste", begint Jansen zijn verhaal. "Je weet dat het in ons vak altijd kan gebeuren. Ik heb inmiddels van Guus Hiddink begrepen dat dit soort krasjes er ook bij horen."

Jansen verwijt Robert Eenhoorn en Max Huiberts niets na zijn onverwachte ontslag bij AZ. "Dat zijn de twee mensen, samen met René Neelissen (RvC-voorzitter van AZ, red.), die mij de kans hebben gegeven in december 2020", aldus de oefenmeester, die op dit moment zonder club zit. "Daar ben ik ze nog altijd dankbaar voor."

Desgevraagd gaat Jansen in op de dag van het ontslag. "Ik heb het verhaal aangehoord. Dat was rond het middaguur", aldus de 51-jarige manager. "Rond kwart over twaalf had ik het een plekje gegeven en ging het leven verder. Het hoort erbij. Zij hadden hun redenen ervoor. We waren aardig onderweg met alle mutaties die we hadden in de zomer. Maar dan worden er andere dingen besloten en dan ga je verder met je leven."

Jansen was voor zijn ontslag vier jaar lang de hoofdtrainer van AZ en hij spreekt van een geslaagde tijd. "Volgens mij heb ik samen met mijn staf geleverd in de afgelopen vier jaar bij AZ", vertelt de oefenmeester. "Dat hoofdstuk is nu voor mij afgesloten. De loyaliteit is er zeker geweest de afgelopen jaren. Ik heb er met heel veel plezier gewerkt."

Bekijk #DoneDeal met Gino Bosz hieronder of luister de aflevering op Spotify!