Van Bommel over Noa Lang

Van Bommel is Lang zeer dankbaar: 'Ik ga Noa nog wel even een berichtje sturen'

5 juni om 23:10
Laatste update: 5 juni om 23:33

Mark van Bommel was afgelopen week het geloof in de Belgische titel even kwijt. Na de misstap van Royal Antwerp tegen Union Sint-Gillis van 28 mei (1-1) zat de Nederlandse trainer een aantal dagen 'verslagen thuis', maar mede dankzij Noa Lang sleepte The Great Old alsnog de titel in de wacht. 

Antwerp sleepte zondag in een historische seizoensontknoping op het allerlaatste moment de landstitel in de wacht. Maandag was de huldiging in het centrum van de stad. "Er waren zoveel mensen op de Grote Markt. Dan merk je dat het al heel lang geleden is dat deze club kampioen is geworden. De manier waarop is zo intens. Dat is uniek. Dit is de gekste manier die ik ooit heb meegemaakt om kampioen te worden", aldus van Bommel, die maandagavond werd ingebeld bij Rondo

"Vorige week was de teleurstelling zo groot. Maandag, dinsdag en woensdag zit je als een dood vogeltje thuis", vervolgt de oud-trainer van PSV, die gesteund werd door zijn familie. "Mijn vrouw, dochter en de jongens zeiden elke keer dat we nóg een kans hadden. Dan moet je als trainer een voorbeeld zijn richting de groep, maar dat kan niet. Je kan niet zomaar even de knop omzetten en de jongens motiveren. Daar heb je dagen voor nodig."

Zondagmiddag was Union twee minuten voor tijd virtueel kampioen. In de absolute slotfase stond Lang op, waardoor Club Brugge alsnog won. Daardoor kwam Genk plotseling aan kop, maar door een late treffer van Toby Alderweireld ging de titel alsnog naar Antwerp. "Als je een film gaat maken, dan kom je niet op dit einde. Ik ga Noa Lang nog wel even een berichtje sturen. Noa is een uitzonderlijke speler in België, die zijn kuren heeft, maar als je hem kan raken, dan is het een topspeler."