Nordin Amrabat ziet dat Sofyan klaar is voor de top

Amrabat (36) ziet dat Sofyan klaar is voor absolute top: 'Atlético is gecharmeerd'

5 juni om 23:55
Laatste update: 6 juni om 08:12

Nordin Amrabat is ervan overtuigd dat zijn jongere broer Sofyan klaar is voor een stap naar de absolute top. De middenvelder van Fiorentina heeft een sterk seizoen achter de rug en maakte vooral op het WK in Qatar met Marokko veel indruk. 

De prestaties van de 26-jarige Amrabat, die komende woensdag met Fiorentina de Conference League-finale speelt, leverde al de interesse op van FC Barcelona, maar van een transfer kwam het afgelopen winter nog niet. Nordin is er zeker van dat hij het aankan. "Ik denk dat hij dat heeft laten zien tijdens het WK. Als je wedstrijden speelt tegen België, Frankrijk, Kroatië, Portugal, Spanje, en steeds een van de betere bent van het veld, dan kan je dat niveau aan", aldus de 36-jarige Nordin bij Rondo. 

Nu is het wachten op het juiste moment. "Dat hij het aankan, heeft hij nu bewezen. Maar je moet nu de kans krijgen. Er moet ergens een plekkie vrijkomen." Zijn oudere broer ziet hem het ondanks interesse uit de Premier League het liefst in Spanje. "Ik heb tegen hem gezegd La Liga, en daar is hij ook van overtuigd. Ik denk dat hij daar beter tot zijn recht komt met zijn kracht, snelheid en tackles. Hij heeft daar ook opties, Atlético Madrid is gecharmeerd van hem."

Marco van Basten vraagt zich af of de talentvolle middenvelder nog te verleiden is voor een overstap naar Ajax of Feyenoord. "Nee, momenteel niet. Misschien in de toekomst, maar het is nu de tijd om de stap naar de top te maken."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!