Ajax heeft een optie minder: Hjulmand verlengt en komt niet naar Amsterdam

Nieuws voor Ajax in trainersjacht: Hjulmand verlengt en komt niet naar Amsterdam

6 juni om 12:28
Laatste update: 12 juni om 09:48

Kasper Hjulmand wordt niet de nieuwe trainer van Ajax. De oefenmeester heeft zijn contract als bondscoach van Denemarken verlengd, waardoor de kans nog groter is geworden dat Kjetil Knutsen aan de slag gaat in Amsterdam.

Recent werd duidelijk dat Knutsen en Hjulmand in beeld zijn bij Ajax. Het leek er al op dat eerstgenoemde de beste papieren had, maar nu ligt de weg helemaal open voor de Noor. Hjulmand gaat namelijk langer door bij de Deense bond. Hij heeft zijn verbintenis verlengd tot medio 2026, het jaar van het WK in Canada, de Verenigde Staten en Mexico.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Denemarken

  • logo

    Engeland

Op een persconferentie maakt Hjulmand bekend dat hij verlengt. "We hebben een aantal belangrijke jaren voor de boeg met het team. Ik ben gemotiveerd om nog meer te bereiken en de Deense fans nog meer geweldige ervaringen te bezorgen." Hjulmand is sinds de zomer van 2020 actief als bondscoach van de Denen. Een jaar later zorgde hij voor een absolute stunt op het EK door de halve finale te halen. Op het WK in Qatar werd Denemarken echter teleurstellend uitgeschakeld in de groepsfase.

Op dit moment lijkt Knutsen dus de enige kandidaat om trainer van Ajax te worden. De 54-jarige coach ligt nog een jaar vast bij Bodø/Glimt, waarmee hij al meerdere mijlpalen behaalde.