Oranje mist Gakpo richting Nations League wegens 'prettige familieomstandigheden'

Oranje mist Gakpo richting Nations League wegens 'prettige familieomstandigheden'

6 juni om 14:10

Cody Gakpo ontbreekt dinsdag op de training van het Nederlands elftal. De 24-jarige aanvaller heeft wegens 'prettige familieomstandigheden' permissie gekregen om het trainingskamp tijdelijk te verlaten.

Bondscoach Ronald Koeman selecteerde 23 spelers voor de Final Four van de Nations League. Dinsdag staan enkel spelers uit de Eredivisie, Premier League en Bundesliga op het veld. De overige internationals mogen zich op een later moment melden. Nathan Aké (Manchester City) en Denzel Dumfries (Internazionale) sluiten eveneens later aan. Zij komen zaterdag in actie in de Champions League-finale.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Nederland

  • logo

    Frankrijk

Daley Blind en Tijjani Reijnders trainen wel mee met Oranje, maar staan stand-by en komen in principe niet in actie tegen Kroatië. Koeman laat Jong Oranje-spelers Sepp van den Berg, Ian Maatsen, Devyne Rensch, Quinten Timber en keepers Bart Verbruggen en Jasper Schendelaar ook meetrainen. Het zestal kan bij het grote Oranje, met het oog op het aanstaande EK, fit blijven.

Volgende week woensdag speelt het Nederlands elftal in De Kuip tegen Kroatië. Op 18 juni wordt in hetzelfde stadion de finale van de Nations League afgewerkt. De andere halve finale gaat tussen Italië en Spanje.