BILD: Ávarez gaat Ajax verruilen voor Dortmund, ook transfersom is bekend

BILD: Dortmund is persoonlijk akkoord en moet 35 miljoen betalen aan Ajax

7 juni om 12:15

Edson Álvarez maakt deze zomer in principe de overstap van Ajax naar Borussia Dortmund, zo verzekert BILD. Het Duitse medium benadrukt dat er al een persoonlijk akkoord met de middenvelder is. Ook lijken Die Borussen te weten hoeveel er betaald moet worden.

Zodra Jude Bellingham definitief is verkocht aan Real Madrid kan Dortmund zelf de markt op. Allereerst zal de transfer van Álvarez worden afgerond. Voor de 25-jarige Mexicaanse international wordt 35 miljoen euro overgemaakt naar Ajax. In de Johan Cruijff Arena ligt de balafpakker tot medio 2025 vast, maar hij gaf al aan toe te zijn aan een nieuwe uitdaging.

Een jaar geleden stond Álvarez nog in de nadrukkelijke belangstelling van Chelsea, dat liefst 55 miljoen euro voor hem wilde betalen. De Amsterdammers hielden die transfer echter tegen. De Nederlandse topclub boekt desondanks een flinke winst. In 2019 kwam hij voor vijftien miljoen over van Club América in zijn geboorteland.

BILD heeft alle vertrouwen in een goede afloop, maar houdt nog een kleine slag om de arm. Zolang de Bellingham-deal niet definitief is, kan Dortmund ook geen spijkers met koppen slaan voor Álvarez. Een Premier League-grootmacht zou de Ajacied nog voor de neus van Die Schwarzgelben kunnen wegkapen.

Volgens BILD is Álvarez niet één-op-één de vervanger van Bellingham. Dortmund wil ook nog 'een strateeg voor het middenveld' aantrekken. Daarnaast staat een nieuwe rechtsback hoog op het wensenlijstje.