Sparta treft FC Twente in vorm: laat Olij weer zien aanspraak te maken op Oranje?

Sparta treft FC Twente in vorm: laat Olij weer zien aanspraak te maken op Oranje?

08-06-2023 18:00 Laatste update: 17:35

ADVERTORIAL – Vanavond strijden Sparta Rotterdam en FC Twente in de eerste van de twee finales om het laatste Nederlandse ticket voor Europees Voetbal. Dat belooft gezien de halve finales van de play-offs een spektakelstuk te worden. Blik vooruit en speel mee bij Unibet! In deze preview speciaal aandacht voor Nick Olij, de keeper die volgens velen in Oranje thuis hoort.

Olij: zowel uit als thuis de held tegen FC Utrecht

In de halve finales van de play-offs moest Sparta afrekenen met FC Utrecht. Sparta ging in het heenduel op bezoek in de Domstad, waar het ging rusten met een riante 0-2 voorsprong. Na de thee werd het toch billenknijpen voor de Rotterdammers. Utrecht maakte halverwege de tweede helft de aansluitingstreffer, maar Sparta had op zijn beurt Olij. De doelman vestigde met acht reddingen een persoonlijk record in de Galgenwaard.

Enkele dagen later was het opnieuw Olij die de man werd bij Sparta. Op Het Kasteel vergat Sparta zelf te scoren maar deed Utrecht dat wel. Het duel draaide uit op verlenging en strafschoppen, waarin Olij zijn mannetje stond. De doelman pakte eerst een pingel van Luuk Brouwers, zag teamgenoot Adil Auassar missen maar herhaalde het kunstje vervolgens door de penalty van Mike van der Hoorn te keren. Zoals wel vaker dit seizoen klonk 'Olij in Oranje' vervolgens van de tribunes.

Olij: op één na meeste cleansheets

Het is geen verrassing dat Olij zijn mannetje staat in de play-offs om Europees voetbal. De doelman is de nummer twee op de ranglijst met meeste cleansheets in de Eredivisie. Liefst veertien keer wist Olij zijn doel schoon te houden, drie keer minder dan de nummer één. Laat dat nou net Lars Unnerstal zijn, de keeper die vanavond het andere doel verdedigt.

Olij krijgt vanavond weer de kans om zich te laten zien op één van die momenten die er echt toe doen. Dat moet dan wel gebeuren tegen Twente, de club die de laatste weken vooral in aanvallend opzicht zeer op dreef is. Afgelopen zondag nog werd SC Heerenveen nog door de Tukkers van het kastje naar de muur gespeeld. De Friezen kregen vier treffers om de oren, maar nu mede aan Olij de taak om dat niet te laten gebeuren.

De odds

Unibet speelt in op het succes van Olij met een aantal mooie odds. Wanneer de doelman van Sparta geen enkele tegentreffer hoeft te verwerken, krijg je 4.90 keer je inzet. Heb je wel vertrouwen in Olij, maar niet in een cleansheet? Dan kan je de odd van 1.95 spelen waarbij Twente één keer mag scoren.  

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 24+
Online spelen brengt risico's met zich mee. Lees hier onze tips om op een verantwoordelijke en bewuste manier te spelen: voetbalprimeur.nl/speel-bewust

Advertorial Kansspelen

Deze advertorial is helaas niet beschikbaar, omdat je volgens onze systemen niet in de wettelijke doelgroep valt content/uitingen over online kansspelen mag zien. Bezoek onze Speel Bewust-pagina voor meer informatie over online kansspelen.