'Sta er absoluut voor open om bij PSV te blijven, maar clubs moeten er uitkomen'

7 juni om 13:36

Jarrad Branthwaite geeft hoog op van de trainerskwaliteiten van Ruud van Nistelrooij. De Engelse verdediger sprak met de PSV Supporter, vlak voor het plotselinge vertrek van de voormalig topspits bij PSV.

"Ik heb hele goede ervaringen met Ruud. Het is een fijne trainer die zijn visie duidelijk uitgelegd krijgt aan zijn team waarbij het voor iedereen duidelijk is wat er van hem verwacht wordt. Dus dat is heel positief", zegt Branthwaite, die bij Everton ook met Carlo Ancelotti mocht werken. "Een absolute grootheid. Die man leeft en ademt voor voetbal. Hij had ook zo verschrikkelijk veel ervaring, hij liep natuurlijk al wat jaartjes mee."

Branthwaite is onder de indruk zowel Van Nistelrooij als Ancelotti. "Die twee namen komen bij mij het eerste in me op als ik aan mijn beste coach tot nu toe denk", benadrukt hij.

De twintigjarige mandekker gaat ook in op zijn toekomst. "Dat is altijd lastig te zeggen als profvoetballer. Ik sta nu eenmaal onder contract bij Everton, dus het is hun goed recht mij niet te willen verkopen natuurlijk. Ik sta er absoluut voor open om bij PSV te blijven, maar dan moeten de clubs er wel uitkomen samen."

Het Britse Football Insider schreef al dat Branthwaite komend seizoen nodig zal zijn bij The Toffees, die na de degradatie al meerdere verdedigers zien vertrekken. Toonaangevende media namen dat nieuws echter nog niet over.