Heerenveen wacht nog op Ejuke-miljoenen van CSKA: 'Zeer frustrerend'

Heerenveen wacht nog op Ejuke-miljoenen van CSKA: 'Zeer frustrerend'

07-06-2023 14:43
52

SC Heerenveen heeft nog steeds niet alle miljoenen ontvangen voor de transfer van Chidera Ejuke naar CSKA Moskou. Dat meldt Voetbal International. Een oplossing is bovendien niet in zicht.

De 25-jarige Nigeriaan maakte in 2020 voor twaalf miljoen euro de overstap naar CSKA. De clubs kwamen vier betalingstermijnen overeen. Bij de eerste drie ging dat goed, maar de vierde - die in mei 2022 overgeboekt had moeten worden - is nooit binnengekomen in het Abe Lenstra Stadion. Het gaat om drie miljoen euro, een fors bedrag voor Heerenveen.

CSKA stelt dat het de miljoenen niet kan overmaken door de sancties tegen Russische banken vanwege de oorlog in Oekraïne. Heerenveen twijfelt daaraan, maar staat vrijwel machteloos. "We hebben meerdere instanties betrokken. Zoiets kun je bijvoorbeeld ook via het Ministerie van Buitenlandse Zaken laten lopen, alleen werkt dat alleen als de andere partij wil meewerken. Dat gebeurt niet", reageert directeur Ferry de Haan tegenover VI.

De zaak ligt inmiddels bij de FIFA. "Alleen heeft dat tijd nodig. We hebben inmiddels ook contacten met andere clubs die vergelijkbare problemen hebben. Het is gewoon heel frustrerend. Je verkoopt een speler, raakt zijn transferrechten kwijt, maar krijgt vervolgens niet het geld waar je recht op hebt. Uiteindelijk gaat dit de liquiditeit een knauw geven. Op dit moment is het niet acuut, maar op langere termijn kan de liquiditeit wel onder druk komen te staan door deze situatie. Het gaat om een serieus bedrag en is een zeer frustrerend dossier." 

Overigens speelde Ejuke dit seizoen voor Hertha BSC. De vleugelaanvaller maakte gebruik van de FIFA-regeling om zijn contract in Rusland op te laten schorten. Voor komend seizoen geniet hij interesse uit de Premier League.