Van der Ree vindt nieuwe werkgever en blijft na degradatie in Eredivisie werkzaam

Van der Ree vindt nieuwe club en blijft na degradatie Groningen in Eredivisie

8 juni om 16:05

Dennis van der Ree blijft actief in de Eredivisie. De 44-jarige oefenmeester, die na de degradatie van FC Groningen vertrok bij de club, wordt assistent-trainer bij Go Ahead Eagles.

Afgelopen maart werd al duidelijk dat Van der Ree niet verder zou gaan bij Groningen. De Trots van het Noorden stelde FC Emmen-trainer Dick Lukkien aan voor het nieuwe seizoen. Met Van der Ree aan het roer slaagde Groningen er niet in degradatie uit de Eredivisie te voorkomen. Uitgerekend in het uitduel met Go Ahead, de nieuwe werkgever voor Van der Ree, kreeg Groningen de genadeklap toebedeeld.

In Deventer wordt Van der Ree herenigd met René Hake, die bij Go Ahead aan het roer staat. De twee werkten in het verleden al samen bij SC Cambuur. Van der Ree rolde in 2017 in het profvoetbal, toen hij assistent in Leeuwarden werd. Die functie bekleedde hij later ook bij FC Twente. In het seizoen 2021/2022 was hij video-analist bij Feyenoord.

"Nee, ik vind het geen lastige stap om bij Go Ahead Eagles weer als assistent-trainer aan de slag te gaan", zegt Van der Ree op de clubsite van Kowet. "Op termijn ambieer ik weliswaar het hoofdtrainerschap, maar ik vind dat ik de komende jaren als assistent-trainer nog voldoende kan leren."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!