Geelen bedankt voor eer Van der Sar op te volgen als algemeen directeur van Ajax

Geelen bedankt voor eer Van der Sar op te volgen als algemeen directeur van Ajax

08-06-2023 17:50 Laatste update: 12-06-2023 10:50
138

Menno Geelen heeft de raad van commissarissen bij Ajax nul op rekest gegeven om Edwin van der Sar op de volgen als algemeen directeur van Ajax. De 41-jarige directeur blijft in zijn huidige functie actief voor de Amsterdamse club. 

Al langere tijd zag de rvc in Geelen de ideale opvolger voor Van der Sar. Hij heeft groot draagvlak binnen de club en bij de sponsoren. De directeur maakte donderdagmiddag echter op een personeelsbijeenkomst bekend dat hij de functie aan zich voorbij laat gaan. Aanwezigen in de Johan Cruijff Arena hoorden Geelen zeggen dat er 1001 redenen zijn om het wél te doen, maar er is volgens hem ook één belangrijke reden om het niet te doen. Zo zou hij veel waarde hechten aan een oud-Ajax-speler als boegbeeld van de club.

Tijdens de bijeenkomst gaf Geelen aan dat hij wel als interim wil fungeren als Ajax op 1 augustus nog geen nieuwe algemeen directeur heeft. Daarna zou hij terug willen keren als commercieel directeur. Ook is Geelen bereid om de nieuwe algemene directeur in te werken.