PSV en Peter Bosz naderen akkoord over samenwerking, deal komt dichterbij

'Bosz en PSV komen stapje voor stapje dichter bij een akkoord'

8 juni om 18:31
Laatste update: 8 juni om 18:47

Het lijkt er steeds meer op dat Peter Bosz de nieuwe trainer van PSV wordt. Voetbal International meldt dat de deal tussen de Eindhovese club en de oefenmeester snel rondkomt.

Het was al duidelijk dat Bosz de belangrijkste kandidaat was om Ruud van Nistelrooij op te volgen in Eindhoven. Na veel gesprekken te hebben gevoerd over onder meer het contract, de invulling van de technische staf en de samenstelling van de selectie, lijkt de deal nu in een stroomversnelling te zijn gekomen. Het grote doel is om volgend seizoen landskampioen te worden.

Alleen de laatste formaliteiten staan een samenwerking nog in de weg. Bosz werd begin dit jaar nog op het verlanglijstje van Ajax gezet om de Amsterdamse club er weer bovenop te helpen. Toch kiest de coach voor PSV. Mocht Bosz kiezen voor een dienstverband bij de Eindhovense club zou, dan zou hij na zes jaar terugkeren in de Eredivisie. Eerder stond hij onder meer aan het toer bij Ajax, Borussia Dortmund en Olympique Lyon.

Tijdens eerdere onderhandelingen heeft Bosz duidelijk gemaakt dat hij naast zijn vaste assistent Rob Maas ook fysiektrainer Terry Peters wil meenemen naar PSV. Peters werkte eerder al bij Vitesse, Bayer Leverkusen en Olympique Lyon samen met de trainer.