'Ajax-talent slaat buitenlandse interesse af en verlengt contract tot 2027'

Ajax-talent laat buitenlandse interesse links liggen en verlengt in Amsterdam

8 juni om 19:58

Charlie Setford heeft een nieuw contract tot 2027 getekend bij zijn club Ajax. Dat laat de club via de officiële kanalen weten. De doelman werd afgelopen winter nog aan wat buitenlandse clubs gelinkt, maar hij heeft zijn debuut bij Ajax 1 als belangrijkste doel gesteld.

Onder andere Borussia Dortmund en Tottenham Hotspur wilden de doelman transfervrij overnemen. Het contract van Setford liep namelijk deze zomer af, maar die verbintenis is dus met vier jaar opgerekt. De keeper werd geboren in Haarlem, maar komt wel uit voor de jeugdelftallen van Engeland. Zijn debuut voor het eerste elftal maakte hij nog niet, maar dat is wel het belangrijkste doel voor Setford.

De negentienjarige doelman speelt sinds 2020 in de jeugd van Ajax. Vorig jaar wist hij de Abdelhak Nouri Trophy te winnen voor het grootste talent uit de Amsterdamse opleiding. Die award werd dit jaar gewonnen door Jorrel Hato. Setford krijgt wel flinke concurrentie in de strijd om een debuut in het eerste. Jay Gorter lijkt ook terug te komen van zijn huurperiode bij Aberdeen en Remko Pasveer staat ook nog achter vaste goalie Gerónimo Rulli.