AD komt met details: transferrecord Feyenoord, bedrag wel iets lager dan gemeld

AD komt met details: transferrecord Feyenoord, bedrag wel iets lager dan gemeld

09-06-2023 07:13
251

Benfica heeft Orkun Kökcü bijna binnen, zo verzekert het Algemeen Dagblad. Volgens de krant gaat de 22-jarige middenvelder het uitgaande transferrecord van Feyenoord breken, maar het bedrag ligt wel iets lager dan eerder gemeld.

Benfica en Feyenoord lijken op een bedrag tussen de 25 en 30 miljoen euro uit te komen. Het AD spreekt tegen dat Premier League-clubs een veelvoud daarvan zouden over hebben voor Kökcü. De Portugese topclub 'is en was het meest concreet en wat die club wil betalen ligt zeker niet onder de prijzen die clubs als Aston Villa en Manchester United zouden willen neerleggen.'

Met de transfersom verbreekt Kökcü het record van Luis Sinisterra, die voor 25 miljoen naar Leeds United vertrok. Bovendien komt de aanvoerder uit de eigen jeugdopleiding, waardoor er nooit een transfersom voor hem is betaald en er ook geen percentage naar een vorige werkgever gaat.

Daarnaast lijkt Feyenoord-directeur Dennis te Kloese een fors doorverkooppercentage te bedingen. Enzo Fernández bewees al hoe lucratief dat kan zijn. River Plate ontving in eerste instantie zo'n 18 miljoen euro, maar na zijn transfer naar Chelsea kwam daar nog nog eens 30 miljoen bij. Ook Darwin Núnez werd recent voor veel geld verkocht door O Glorioso.

De afgelopen dagen werd al duidelijk dat Kökcü een vijfjarig contract kan tekenen in het Estádio da Luz. Een transfer naar Benfica geniet de voorkeur van de spelmaker zelf. Coach Roger Schmidt vertelde in een persoonlijk onderhoud gedetailleerd wat hij van plan is met hem.