Taylor ziet verbeterpunt bij Ajax: 'Werk ik elke dag aan met performance coach'

Kenneth Taylor geeft toe: 'Ik lag die avond niet lekker in bed, zeg maar'

9 juni om 08:42

Kenneth Taylor kijkt terug op een seizoen met ups en downs. De 21-jarige middenvelder van Ajax is vastberaden om aan zijn mindere punten te werken.

"De meest vervelende wedstrijd dit seizoen voor mij was de interland tegen Frankrijk. Daarin werd ik al na een halfuur gewisseld. Daarna kreeg ik vanuit de media aardig wat kritiek over me heen. Ik lag die avond niet lekker in bed, zeg maar", vertelt Taylor aan Ajax Life.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Nederland

  • logo

    Frankrijk

Taylor, die zich mag richten op het EK met Jong Oranje, ziet zijn omschakeling als belangrijk verbeterpunt. "Ik ben een speler die vaak voor zijn man loopt. Zo kon ik afgelopen seizoen al een paar doelpunten maken. Maar als we de bal verliezen, betekent het dat ik meteen een stukje achter mijn man loop en een gat moet dichtlopen. Soms lukt dat, soms niet. Maar dat betekent niet dat ik mijn man zomaar laat lopen."

"Mijn omschakeling kan dus beter", oordeelt Taylor. "Daar werk ik elke dag hard aan met een performance coach. Dan spelen we situaties na en legt hij uit welke looplijnen ik het beste kan aanhouden. En hoe ik me sneller kan omdraaien vanuit balbezit naar balverlies. Dat soort dingen."