De Vrij spreekt over toekomst bij Inter: 'Of ik blijf, is nog niet zeker'

De Vrij in gesprek over toekomst: 'Speeltijd één van de overwegingen'

9 juni om 11:20

Stefan de Vrij weet nog niet of hij bij Internazionale blijft. De 31-jarige verdediger heeft een aflopend contract bij de Champions League-finalist.

De Vrij werd in 2020 nog uitgeroepen tot de beste verdediger van de Serie A, maar dit seizoen houdt hij geregeld de bank warm. De voormalig Feyenoorder speelde 27 competitieduels, waarvan 22 als basisspeler. "Ik heb de afgelopen periode best mijn wedstrijden meegepakt, maar natuurlijk wil ik meer spelen", zegt hij tegen de NOS. "Het zijn de keuzes die de trainer maakt. De duels die ik krijg, probeer ik zo goed mogelijk in te vullen. Dat lukt goed. Meer kun je niet doen."

Over zijn toekomst in het Stadio Giuseppe Meazza laat De Vrij zich niet in de kaarten kijken. "Of ik blijf, is nog niet zeker. Wel zeker is dat ik het hier naar mijn zin heb en dat de club en ik in gesprek zijn. Ik heb vertrouwen in mezelf. Daar ga ik altijd eerst vanuit en dan zijn er verder allerlei overwegingen die je meeneemt in je keuzes. Speeltijd is er daar één van. Na de finale komt er meer duidelijkheid."

De 59-voudig Oranje-international speelt sinds 2018 voor Inter, dat hem transfervrij overnam van SS Lazio.