Grasmat Ajax en Feyenoord even goed

Feyenoord moet na acht jaar hegemonie de titel 'beste grasmat' delen met Ajax

9 juni 2023 om 17:39
Laatste update: 9 juni 2023 om 17:45

De aanvoerders van de Eredivisie hebben aangegeven dat de grasmat van Ajax en Feyenoord dit seizoen aan elkaar gewaagd zijn. De captains stemden via spelersvakbond VVCS op de velden in de Eredivisie en gaven gemiddeld exact hetzelfde cijfer.

De grasmat in De Kuip staat de afgelopen acht jaar met kop en schouders boven dat van de concurrentie, maar dit seizoen moeten de Rotterdammers de eretitel met Ajax delen. Alle aanvoerders gaven een cijfer van 1 tot 5 voor alle grasmatten: zowel die in De Kuip als in de Johan Cruijff Arena scoorden een 4.59. 

Sparta Rotterdam mag ook trots zijn op het gegeven cijfer. De Rotterdammers speelden vorig seizoen nog op kunstgras en schakelden dit seizoen over op natuurgras. Het veld van De Kasteelclub werd met een 4.35 beoordeeld en pakt daarmee de derde plek. Vorig seizoen bekleedde de club nog de laatste plaats.

De grasmat van De Kuip zal op 4 augustus weer worden getest. Dan speelt de landskampioen om de Johan Cruijff Schaal tegen bekerwinnaar PSV. Sinds het seizoen 2017/2018 wordt het duel om de Johan Cruijff Schaal altijd gespeeld in het stadion van de landskampioen. 

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!