De Bruyne reageert op CL-eindzege

De Bruyne houdt gemengde gevoelens over aan CL-winst: 'Sukkel er een beetje mee'

11 juni om 00:15
Laatste update: 11 juni om 00:18

Kevin De Bruyne houdt gemengde gevoelens over aan de Champions League-winst met Manchester City. De Belg baalt van het feit dat hij opnieuw vroegtijdig de strijd moest staken in een Europese finale, maar is vooral heel blij en trots. 

"Dit is geweldig. Hier werken we al zo lang voor", aldus De Bruyne na afloop in gesprek met BT Sport. "We zijn nu onderdeel van de geschiedenis van de club. Ik denk dat de winst volledig terecht is. We hebben dit seizoen geen een keer verloren in de Champions League. Het was niet de beste wedstrijd, maar finales zijn altijd lastig."

De Belg speelde zelf maar 35 minuten mee. Daarna moest hij noodgedwongen naar de kant. "Ik heb al twee maanden last van mijn hamstring", legt hij uit. "Ik sukkel er een beetje mee. Tijdens de wedstrijd knapte er iets waardoor ik niet verder kon. Het is niet anders. Wel jammer, want ik voelde me goed tot het gebeurde en volgens mij speelde ik ook prima. Maar het team is zonder mij ook goed en we hebben gewonnen."

De treble is nu een feit voor City, dat eerder al het kampioenschap en de FA Cup in de wacht sleepte. "Dit is iets groots. Het aantal wedstrijden is groot en je moet een constant niveau halen in een heel lange periode. Geweldig dat het is gelukt. Tijd voor een feestje? Ja, zeker. Ik denk dat dit we langer dan één dag gaan vieren."