Wanneer gaat Lionel Messi zijn MLS-debuut maken voor Inter Miami?

Wanneer gaat Lionel Messi zijn MLS-debuut maken voor Inter Miami?

16 juni om 10:00

Lionel Messi maakt de veelbesproken overstap van Paris Saint-Germain naar de Major League Soccer in de Verenigde Staten, waar hij zal gaan spelen voor Inter Miami CF. Wanneer gaat Messi zijn debuut maken? VoetbalPrimeur zoekt het uit.

De MLS is sinds februari weer aan de gang en Messi zal dit seizoen zéker nog minuten maken. De wereldkampioen uit Argentinië geniet eerst van een welverdiende vakantie en wacht ondertussen tot zijn contract bij PSG is afgelopen. Hij heeft namelijk een verbintenis tot 30 juni in de hoofdstad van Frankrijk. Daarna is de aanvaller speelgerechtigd voor Inter Miami.

Er staan in juli nog vier competitieduels op het programma voor de club uit Florida, die stijf onderaan staat in de Eastern Conference. De MLS ligt na 16 juli tijdelijk stil wegens de Leagues Cup, een toernooi voor clubs uit de Amerikaanse en Mexicaanse competitie. Inter Miami zal in dat toernooi aantreden tegen Cruz Azul en Atlanta United. 

Ticketprijzen

De verwachting is dat Messi op 21 juli zijn debuut zal maken in de bekerfinale. Alle fans van de club en de competitie willen de superster zien schitteren, dus een uitverkocht huis lijkt een garantie. Prijzen voor een wedstrijdkaartje zullen naar verluidt ook flink stijgen. Volgens VividSeats zijn tickets duizend procent meer waard geworden sinds de komst van Messi. Als de Argentijn zijn debuut maakt in de bekerfinale, moeten fans een slordige 1248 dollar betalen, een stijging van 922 procent ten opzichte van de prijs één week eerder. Toen betaalde je nog 'slechts' 120 dollar voor een gemiddeld ticket.

Messi speelt op 25 augustus met Inter Miami tegen New York Red Bulls. Kaarten voor deze wedstrijden kosten normaliter 99 dollar, echter ligt de gemiddelde prijs nu op 983 dollar. Op 3 september treedt hij hoogstwaarschijnlijk aan tegen Los Angeles FC. Voor één kaartje betaal je dan gemiddeld 785 dollar.

Lees het laatste nieuws over Lionel Messi