'FC Twente probeert transfervrije exit door nieuwe opening te voorkomen'

'FC Twente probeert transfervrije exit door nieuwe opening te voorkomen'

11 juni om 23:02
Laatste update: 11 juni om 23:02

FC Twente gaat een ultieme poging wagen om Julio Pleguezuelo te behouden. De Spaanse verdediger beschikt over een aflopend contract, maar de Tukkers hopen te verlengen met hem. Twente probeert een vertrek van Manfred Ugalde eveneens te voorkomen.

Dat meldt De Telegraaf zondagavond. Twente voerde al gesprekken met Pleguezuelo om zijn contract te verlengen, maar de partijen kwamen nog niet tot een akkoord. Nu gaat de nummer vijf van de Eredivisie dus een laatste poging doen. Naar verluidt is er namelijk 'een nieuwe opening'.

Naast Pleguezuelo probeert Twente ook Ugalde te behouden. Dat kondigde Jan Streuer recent al aan. De Telegraaf weet dat Twente nu gesprekken voert met de City Football Group, waar Ugalde eigendom van is. De Tukkers hopen op een definitieve transfer, waarbij de betalingen van transfersom over meerdere jaren worden uitgesmeerd.

De selectie van Twente zal komende zomer een metamorfose ondergaan. Daardoor wil de club juist extra graag door met Pleguezuelo en Ugalde. De twee waren niet altijd basisspelers onder Ron Jans, maar eindigden het seizoen wel als belangrijke krachten.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!