Knutsen na afketsen Ajax-deal: 'Moeilijk iets te laten vallen midden in seizoen'

Knutsen na afketsen Ajax-deal: 'Moeilijk iets te laten vallen midden in seizoen'

12 juni om 07:28

Kjetil Knutsen reageert op zijn afgeketste overstap naar Ajax, dat de pijlen inmiddels op Maurice Steijn richt. De 54-jarige oefenmeester stelt FK Bodø/Glimt niet zomaar middenin het seizoen te willen verlaten.

De Noorse competitie is pas twee maanden bezig en duurt nog tot december. Desondanks hoopte Ajax Knutsen te verleiden tot een overstap. Directeur voetbalzaken Sven Mislintat stapte zelfs op het vliegtuig om de succesvolle trainer te overtuigen, terwijl diens zaakwaarnemer zich in Amsterdam meldde om over de voorwaarden te onderhandelen. Toch is er een kink in de kabel gekomen.

"Ik heb geen andere plannen dan bij Glimt te zijn", reageert Knutsen, geciteerd door De Telegraaf. "Ik heb het al vaak gezegd - en ik zeg het nog een keer - ik heb het naar mijn zin hier. Punt. Op dit moment is Bodø voor mij een ongelooflijk goede plek om te zijn." Hij wordt ook in verband gebracht met Celtic, maar de Schotse kampioen hoeft ook weinig hoop te putten uit zijn woorden. "Ik wil sterk benadrukken dat het voor mij heel moeilijk is om iets te laten vallen midden in een seizoen. Het team halverwege het seizoen in de steek laten zou ik alleen doen voor een heel speciale uitdaging."

De Telegraaf weet ook dat Knutsen een bijzonder contract heeft bij de Noorse club, waar hij meedeelt in de transferopbrengsten. Voor Ajax, dat een afkoopsom van 2,5 miljoen euro had moeten betalen, is het afhaken van Knutsen een forse tegenvaller. Inmiddels ligt Steijn op poleposition.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!