Duidelijke taal bij Oranje: 'Niemand zit te wachten op een troostfinale'

Duidelijke taal bij Oranje: 'Niemand zit te wachten op een troostfinale'

13 juni om 10:11
Laatste update: 13 juni om 16:18

Frenkie de Jong spreekt zich uit over de bomvolle speelkalender. De Oranje-middenvelder stelt dat hij geen trek heeft in de troostfinale van de Nations League, mocht het Nederlands elftal woensdag verliezen van Kroatië.

Het seizoen met FC Barcelona eindigde voor De Jong met een trip naar Japan, waar een vriendschappelijk duel met Vissel Kobe - waar Andrés Iniesta afscheid nam - werd gespeeld. "Liever zou ik dat niet doen na een lang seizoen, maar dit soort trips zijn financieel interessant voor de club", laat De Jong optekenen door Voetbal International. "Dus dan ga je."

Nog twee interlands en dan kan De Jong met vakantie. "Deze zomer heb ik eindelijk weer een paar weken ononderbroken vakantie. We hebben eerst de nasleep van corona gehad, waarin veel wedstrijden op elkaar gepropt werden. Daarna een seizoen met een WK in het midden. Dus is het wel lekker om straks even te ontspannen."

"Door de nieuwe opzet van de Champions League komen er vanaf volgend jaar weer een paar wedstrijden bij. Dat gebeurt natuurlijk om nog meer geld te verdienen aan de tv-rechten. Ze doen het puur voor het geld, niet voor het voetbal zelf", beseft De Jong, die benadrukt zin te hebben in de halve finale van de Nations League. Maar: "Als je kijkt naar de Nations League, dan is een wedstrijd om de derde plaats niet nodig. Daar zit niemand op te wachten. Maar de halve finale en hopelijk de finale zijn natuurlijk hartstikke leuk."