Go Ahead strikt vleugelaanvaller: 'Geweldige stap in mijn ontwikkeling'

Go Ahead strikt vleugelaanvaller: 'Geweldige stap in mijn ontwikkeling'

13 juni om 11:10

Go Ahead Eagles heeft zijn tweede zomerversterking binnen. De Deventer club verzekert zich van de komst van de negentienjarige Jakob Breum, die overkomt van Odense BK.

Breum tekent in De Adelaarshorst een contract tot de zomer van 2027. De Deense buitenspeler maakte op zestienjarige leeftijd zijn debuut voor de club uit zijn geboortestad en speelde tot dusver zestien duels voor diverse Deense jeugdelftallen. "Ik heb Nederland altijd als een interessant voetballand gezien. En voetballen in de Eredivisie beschouw ik al helemaal als een geweldige stap voor mijn ontwikkeling. Ik wil graag mijn kwaliteiten tonen, zoveel mogelijk wedstrijden voor Go Ahead Eagles spelen, alles geven wat ik in me heb en genieten van de sfeer in De Adelaarshorst", zegt Breum op de clubsite van Go Ahead.

Technisch manager Paul Bosvelt is blij met de komst van de aanvaller. "Jakob is een jonge, lichtvoetige en technische speler die met zijn inzicht en passing veel creativiteit kan brengen", schetst hij. "Aanvallend kan hij zowel vanaf de linker- als rechterkant spelen. Daarnaast kan hij ook als aanvallende middenvelder uit de voeten."

Go Ahead versterkte zich eerder al met Luca Everink. Breum is de tweede aanwinst voor het nieuwe seizoen.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!