Koeman reageert: 'Het is goed dat Ajax een Nederlandse trainer krijgt'

Koeman reageert op Ajax-nieuws: 'Ik was wel verrast, ja. Vind het interessant'

13 juni om 17:54

Ronald Koeman heeft gereageerd op de aanstaande overstap van Maurice Steijn naar Ajax. De bondscoach was verrast door het nieuws dat Steijn de nieuwe trainer van de Amsterdammers wordt, maar denkt wel dat de club een goede keuze maakt.

Zondagavond kwam naar buiten dat Steijn de coach van Ajax moet worden. Inmiddels is het een kwestie van tijd tot hij gepresenteerd wordt bij de nummer drie van Nederland. Koeman reageert in gesprek met de NOS op het nieuws. "Ik was wel verrast, ja", zegt de bondscoach. "Ik vind het interessant. Raar niet, maar wel interessant."

"Ik had in het nieuws aanvankelijk namelijk niets over Maurice Steijn gelezen. Ik las wel dingen over buitenlandse trainers, maar ik denk dat het goed is dat Ajax in ieder geval een Nederlandse coach krijgt", gaat een duidelijke Koeman verder. "Er zouden vraagtekens kunnen zijn over zijn ervaring, maar ik denk uiteindelijk dat Steijn in staat is om deze job goed te doen. Ik weet dat het ook een hele moeilijke job is bij Ajax, maar ik gun hem het allerbeste van de hele wereld."

Tussen 2001 en 2005 stond Koeman zelf voor de groep bij Ajax. In Amsterdam legde hij twee keer beslag op de landstitel, won hij één keer de KNVB Beker en sleepte hij ook nog een Johan Cruijff Schaal in de wacht.