'Handige snuiter' Steijn krijgt steun: 'Het omgaan met ego's bij Ajax is lastig'

'Handige snuiter' Steijn krijgt steun: 'Het omgaan met ego's bij Ajax is lastig'

13 juni om 13:27
Laatste update: 13 juni om 15:12

Stan Valckx heeft er vertrouwen in dat Maurice Steijn gaat slagen bij Ajax. Valckx haalde de 49-jarige oefenmeester in 2014 naar VVV-Venlo en stelt Steijn voldoende kan toevoegen in Amsterdam.

Gerard Nijkamp, technisch directeur bij Sparta Rotterdam, bevestigde maandag dat Steijn bij Ajax aan de slag gaat. Valckx was aanvankelijk verrast. "Ik denk zeker dat hij er klaar voor is", zegt hij tegen de NOS. "Het enige wat wel lastig kan zijn, is het omgaan met ego's, die je bij een club als Ajax meer rond hebt lopen dan bij de teams die hij heeft getraind. Als de resultaten tegenvallen, gaan die hun eigen wedstrijd spelen."

Toch denkt Valckx dat Steijn Ajax naar diens hand kan zetten. "Hij is iemand die alle facetten van het voetbal in een elftal wil zien. Lengte, techniek, positiespel en kracht. Die mix had Ajax afgelopen jaar niet. Als het voetballend niet lukte, was er geen oplossing. En dat kan Steijn wel leveren."

Valckx krijgt bijval van oer-Spartaan Hugo Borst. "Hij heeft genoeg overwicht om zoiets goed af te handelen. Steijn is een sociaal slimme jongen, een hele handige snuiter. Dat gaat 'm in het wespennest van de Arena zeker helpen."