Onderlinge bewondering voor duel met Oranje: 'Frenkie absoluut de beste'

Modric bewondert 'beste Nederlandse speler': 'Topspeler, hij heeft iets speciaals'

14 juni om 08:13

Frenkie de Jong en Luka Modric zijn bijzonder complimenteus over elkaar. De twee middenvelders, die elkaar geregeld tegenkomen tijdens ontmoetingen tussen FC Barcelona en Real Madrid, treffen elkaar woensdagavond in De Kuip voor de halve finale van de Nations League.

"Hij is een geweldige speler", zegt De Jong tegen de NOS. "Echt een legende, nu al, terwijl hij nog speelt. Een supermooie speler om naar te kijken, door zijn stijl en zijn uitmuntende techniek." De 37-jarige Kroaat bewondert de Nederlander eveneens. "Voor mij is Frenkie absoluut de beste Nederlandse speler."

"Het spel begint bij hem. Het is altijd een genot om tegen hem te spelen. Hij is jong, heeft talent en is een goede jongen. Een topspeler, een van de spelers waar ik graag naar kijk. Hij heeft iets speciaals", aldus Modric, die mede door zijn uiterlijk vaak met Johan Cruijff wordt vergeleken. "Als ik dat soort vergelijkingen hoor, vind ik dat een hele eer. Dat maakt me erg trots. Hij is een van de grootste spelers uit de geschiedenis."

Het Nederlands elftal en Kroatië trappen woensdagavond om 20.45 uur af. De winnaar speelt zondag in de finale van de Nations League tegen Italië of Spanje.