Ruben van Bommel wil niet onder vader Mark van Bommel spelen

'Ik wil sowieso niet onder mijn vader spelen, niet ideaal in een kleedkamer'

14 juni om 09:11
Laatste update: 14 juni om 09:11

Ruben van Bommel gaat in de toekomst niet onder zijn vader Mark van Bommel spelen, vertelt hij aan Voetbal International. De achttienjarige middenvelder verruilde MVV Maastricht recent voor AZ, al had hij ook bij Royal Antwerp FC, waar zijn vader trainer is, kunnen tekenen.

"Er is veel interesse getoond, ook uit het buitenland", laat Van Bommel optekenen. "Het leek me het verstandigste om in Nederland te blijven. Je ziet bij jonge jongens die naar het buitenland gaan toch vaak dat het mis gaat." Het talent bevestigt dat hij naar Antwerp kon. "Ja, maar ik wil sowieso niet onder mijn vader spelen. Lijkt me niet ideaal in een groep, in een kleedkamer."

"Speel je, dan gaan ze zeggen dat het is omdat je het zoontje van de trainer bent", legt hij uit. "Je ligt altijd onder een vergrootglas. Het leek me beter om een andere keuze te maken. Mijn vader stond er ook zo in. Ik ga voor het eerst op mezelf wonen, op eigen benen staan. Ben ik klaar voor."

Uiteindelijk ging het tussen drie clubs. AZ en FC Twente waren er daar twee van. "Ook Go Ahead Eagles was nog een serieuze optie. Zij waren er vroeg bij en hadden een goed verhaal. Ergens na de winterstop zijn we gaan praten, met verschillende mensen van een aantal clubs." 'Meerdere dingen' bij AZ gaven de doorslag voor Van Bommel. "Gevoel was het belangrijkste. Als je naar de club kijkt: heel professioneel, goed georganiseerd, heel stabiel. En AZ geeft jeugd de kans."