Auassar: 'Daarom kun je ook beter niet met Maurice Steijn sollen'

'Als iets Maurice Steijn dan niet bevalt, hoor je dat meteen van hem'

14 juni om 13:51
Laatste update: 14 juni om 14:01

Adil Auassar heeft er alle vertrouwen dat Maurice Steijn gaat slagen bij Ajax. De voormalig aanvoerder van Sparta Rotterdam werkte in het seizoen 2022-2023 samen met de oefenmeester.

"Ik hoop dat Maurice gaat slagen bij Ajax. Ik vind het lastig in te schatten, maar vertrouwen heb ik wel, omdat hij er bovenop zit, sociaal sterk is en ook humor heeft. Je kan dus alle kanten met hem op", aldus Auassar in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Wat ook belangrijk is, is dat hij harde beslissingen durft te nemen. Daarom moet je ook mee in wat hij wil. Als iets hem dan niet bevalt, hoor je dat meteen. Open en eerlijk. Daarom kun je ook beter niet met hem sollen."

Volgens Auassar weet Steijn heel goed wat hij wil, hoe hij werkt en wat hij verwacht. "Bij Maurice denk ik meteen aan duidelijkheid. Tegen mij zei hij: je wordt een jaartje ouder. Zoals je nu speelt, kan ik niet om je heen. Houden zo. En hij hield zijn woord."

De oud-middenvelder van Sparta vervolgt: "Maurice laat niks aan toeval over en komt uitstekend over. Wat ik sterk vind aan hem, is dat hij veel zaken van tevoren ziet aankomen. Daardoor wordt hij niet snel verrast. Hij is heel gedreven en een echte winnaar. Hij is echt een persoonlijkheid die ten koste van alles wil winnen."