Eerste Ajax-speler reageert op komst Steijn

Eerste Ajax-speler reageert op komst Steijn: 'Voor ons een verrassing'

14 juni om 18:11

Kenneth Taylor werd verrast door de aanstelling van Maurice Steijn als nieuwe trainer van Ajax. Dat zegt de 21-jarige middenvelder, die zich met Jong Oranje voorbereidt op het EK, voor de camera van ESPN.

Na het doelpuntloze gelijkspel tegen Japan - de laatste wedstrijd van Jong Oranje voor het EK in Roemenië en Georgië - kreeg Taylor vragen over Steijn. De nieuwe trainer van Ajax was een paar uur daarvoor officieel gepresenteerd in Amsterdam.

"Wij wisten eigenlijk net zoveel als jullie. Voor ons is het een verrassing en voor jullie ook", zegt Taylor over de keuze van Ajax voor Steijn. Vervolgens krabbelt hij wat terug: "Ik weet niet waarom je per se verrast bent? Het gaat niet altijd om de grootte van de naam. Over een maand denkt iedereen misschien: top. Met een transfer kan het altijd twee kanten opgaan."

Taylor brak vorig seizoen definitief door bij Ajax en was onder Alfred Schreuder verzekerd van een basisplaats. De jeugdinternational maakte ook veel speelminuten tijdens het bewind van interim-trainer John Heitinga.