'Chelsea weigert megabod op Mount van Manchester United en Ten Hag'

'Eerste poging Ten Hag mislukt: Chelsea wijst United-bod van 47 miljoen af'

14 juni om 18:55

Chelsea heeft een miljoenenbod van Manchester United op Mason Mount afgeslagen. Volgens The Telegraph was de club van Erik ten Hag bereid 47 miljoen euro te betalen.

United meldde zich woensdag officieel bij Chelsea voor Mount. Een bedrag van bijna 50 miljoen euro was echter niet voldoende om The Blues te overtuigen van een verkoop. Mount moet minimaal 82 miljoen opleveren, is de gedachte op Stamford Bridge. De verwachting is dat United zich op korte termijn een nieuwe poging gaat wagen.

Mount loopt over een jaar uit zijn contract en heeft al twee Chelsea-voorstellen van tafel geveegd. Manchester United is ervan overtuigd dat de Engelse middenvelder (24) niet gaat verlengen, waardoor de vraagprijs de komende weken zou kunnen zakken. De nieuwe Chelsea-manager Mauricio Pochettino wil Mount absoluut niet kwijt.

In de tussentijd trekken meer Premier League-clubs aan de spelers van Chelsea, dat zich na een rampzalig seizoen niet heeft gekwalificeerd voor Europees voetbal. Zo gaat Arsenal voor Kai Havertz.