'Arsenal zet in op verrassende toptransfer en klopt aan bij stadsgenoot Chelsea'

'Arsenal gaat voor grote en gevoelige transfer, Chelsea vraagt 88 miljoen euro'

14 juni 2023 om 17:51

Arsenal maakt werk van een opvallende transfer. The Gunners willen Kai Havertz graag overnemen van stadsgenoot Chelsea, zo melden The Athletic en Fabrizio Romano. Zelf wil Havertz de stap maken, maar de clubs moeten nog wel nader tot elkaar zien te komen over de transfersom.

Havertz werd in de afgelopen weken al gelinkt aan Real Madrid, maar die transfer lijkt van de baan. Nu heeft Arsenal zich plots bij Chelsea gemeld voor de multifunctionele aanvaller. Chelsea heeft een prijskaartje van 75 miljoen pond, omgerekend zo'n 88 miljoen euro, om de nek van de Duits international gehangen. Dat kan Arsenal niet betalen, maar bronnen van Romano hebben het gevoel dat Chelsea zijn vraagprijs mogelijk gaat laten zakken.

Zelf heeft Havertz wel oren naar een transfer binnen Londen. Bij Arsenal kan hij komend seizoen in de Champions League acteren, terwijl Chelsea na een zwart seizoen niet eens Europa in mag. De nummer twee van de Premier League richt zijn pijlen echter ook op de komst van Declan Rice. Dat lijkt nu zelfs prioriteit te hebben.

Drie jaar geleden maakte Havertz de overstap van Bayer Leverkusen naar Chelsea, dat een slordige tachtig miljoen euro neertelde. In zijn eerste seizoen maakte de Duitser de winnende treffer in de Champions League-finale. Afgelopen jaar had Havertz het echter lastig.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!