'Verbruggen (20) nadert Premier League-transfer van bijna 20 miljoen'

'Verbruggen (20) hard op weg naar nummer zes van Premier League'

14 juni 2023 om 19:50
Laatste update: 14 juni 2023 om 22:03

De Premier League-droom van Bart Verbruggen lijkt werkelijkheid te worden. Volgens transferexpert Fabrizio Romano heeft Brighton goede papieren om de transfer op korte termijn te bezegelen.

Verbruggen (20) maakte afgelopen seizoen veel indruk onder de lat bij RSC Anderlecht en dat is ook in de Premier League opgevallen. De strijd lijkt nu écht losgebarsten: niet het Burnley van manager Vincent Kompany, met wie de de Nederlandse doelman samenwerkte in Brussel, maar Brighton lijkt zijn nieuwe club te worden.

Brighton is naar verluidt bereid een bedrag te betalen dat richting de twintig miljoen euro gaat. De onderhandelingen zijn volgens Romano aanbeland in de 'final stages'. Het eveneens geïnteresseerde Manchester United is op de hoogte gebracht van de nieuwe ontwikkelingen, maar de club van Erik ten Hag lijkt zich niet meer te mengen.

Bij Brighton zou Verbruggen terechtkomen bij de nummer zes van de Premier League. The Seagulls, die ook Joël Veltman en Kjell Scherpen onder contract hebben staan, debuteren volgend seizoen in Europa. "Het is altijd mijn droom geweest om in Engeland te voetballen", zei Verbruggen deze week nog over een mogelijke transfer.