Verbruggen reageert op Engelse interesse: 'Premier League is een droom'

Droomtransfer lonkt voor Verbruggen: 'Natuurlijk zou ik dan altijd luisteren'

12 juni 2023 om 08:52

Bart Verbruggen is pas een halfjaar basisspeler bij Anderlecht, maar hij geniet nu al serieuze interesse uit de Premier League. Burnley is concreet voor de twintigjarige doelman, terwijl ook Brighton & Hove Albion een oogje op hem heeft.

Verbruggen beaamt dat het een droom is om ooit in de Premier League te spelen. "Honderd procent. Het is altijd al een droom geweest om in de Premier League te voetballen. Om überhaupt genoemd te worden bij clubs die daar spelen, dat is een eer. Daar ben ik blij mee. Dat betekent dat je dingen goed aan het doen bent", zegt hij in gesprek met VoetbalNieuws.

"Maar ik heb met iedereen om mij heen afgesproken dat ik mij nu op Jong Oranje focus", gaat Verbruggen verder. Met de Nederlandse beloften is hij in voorbereiding op het EK O21. "Ik heb heel fijne zaakwaarnemers, die al het werk verrichten met het oog op transfers", aldus de oud-keeper van NAC Breda, die benadrukt dat Anderlecht ook een fantastische club is. "Als er iets moois langskomt, dan zou ik altijd luisteren. Natuurlijk sta ik daarvoor open. Maar Anderlecht is ook heel mooi."

Bij de Belgische topclub werkte Verbruggen al samen met Vincent Kompany, die met Burnley kampioen werd in het Championship. "Ik heb zeker een goede band met Kompany. We hebben fijn samengewerkt. Ik heb heel veel van hem geleerd. Daar ben ik hem heel erg dankbaar voor. Hij heeft het fantastisch gedaan bij Burnley. Dat vind ik heel leuk voor hem. Ik heb hem heel hoog zitten als trainer. Ik hoop voor hem dat hij nog meer successen gaat behalen."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!