'Almere City bereikt akkoord met Ajax: Maduro wordt rechterhand van Steijn'

'Almere City bereikt akkoord met Ajax: Maduro wordt rechterhand van Steijn'

15 juni om 13:43
Laatste update: 15 juni om 13:51

Ajax en Almere City zijn tot een overeenstemming gekomen: Hedwiges Maduro maakt de overstap naar Ajax, meldt ESPN. In Amsterdam gaat de voormalig Oranje-international trainer Maurice Steijn assisteren.

Maduro was het afgelopen seizoen assistent-trainer bij Almere, waar hij voor het eerst in de clubhistorie promotie naar de Eredivisie afdwong. Bij Ajax gaat de achttienvoudig Oranje-international in dezelfde functie verder. Hij wordt de rechterhand van Steijn, die over is gekomen van Sparta Rotterdam. Saïd Bakkati is de andere assistent van Steijn.

De 38-jarige Maduro heeft een verleden bij Ajax, waar hij de jeugopleiding doorliep en doorbrak in het eerste elftal. Van 2004 tot 2008 speelde hij in de hoofdmacht, waarna hij bij onder meer Valencia en FC Groningen speelde. Maduro zette zijn eerste stappen in het trainersvak bij de jeugdelftallen van Oranje. In 2020 kwam hij bij Almere. Daar lag hij nog tot medio 2024 vast, waardoor Ajax een vergoeding moet overmaken naar Flevoland.

Woensdag, tijdens de officiële presentatie van Steijn in de Johan Cruijff Arena, spraken de nieuwe trainer en technisch directeur Sven Mislintat al uit dat ze Maduro graag willen verwelkomen. Bij de huldiging van Almere sprak VoetbalPrimeur al met Maduro, die liet doorschemeren een overstap naar Ajax te zien ziten. "Ik heb altijd aangegeven dat er bij mij een paar uitzonderingen zijn, als die voorbijkomen. Dat zijn Valencia en Ajax. Zo sta ik er zelf in, maar ik weet hoe de voetballerij werkt."