Dean Huijsen tekent nieuw contract bij Juventus

Nederlands toptalent wordt beloond: Huijsen tekent nieuw contract bij Juventus

16 juni om 17:24

Dean Huijsen heeft een nieuw contract gekend bij Juventus. Het achttienjarige toptalent lag vast tot medio 2024 en tekent nu bij tot 2027. De Nederlandse verdediger zette afgelopen seizoen grote stappen in zijn ontwikkeling. 

Huijsen, die eerder uitkwam voor jeugdelftallen van Malaga, speelt sinds de zomer van 2021 bij Juventus. Vorig seizoen maakte hij de stap naar de Onder-19. In minder dan zes maanden dwong hij een promotie af naar het beloftenelftal, dat zijn wedstrijden speelt in de Serie C. Huijsen speelde negentien wedstrijd en was daarin goed voor drie treffers. Hij kwam ook in actie in de Youth League. 

Een contractverlenging hing al even in de lucht. In februari sprak Huijsen, die ook uitkomt voor de beloftenelftallen van Oranje, nog met Voetbal International. Toen liet hij al weten dat er een nieuw contract voor hem klaar lag. "Er werd de laatste tijd wel wat gebeld, ja. Maar ik heb het naar mijn zin bij Juventus. Ik doe het hier goed en het leek me ook oneerlijk naar Juventus toe om dan te vertrekken. De club is enthousiast over mij, daar zijn mijn familie en ik heel blij mee."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!