Gregg Berhalter keert definitief terug als bondscoach

Hard gelag voor Sparta: Berhalter keert definitief terug als bondscoach van de VS

16 juni om 20:02

Gregg Berhalter keert officieel terug als bondscoach van de Verenigde Staten. Daarmee ziet Sparta, dat deze week Maurice Steijn naar Ajax zag vertrekken, zijn droomkandidaat afvallen. 

De 49-jarige oefenmeester Berhalter werd afgelopen maart vrijgepleit van huiselijk geweld. De voetbalbond zet nu de samenwerking voort. De oefenmeester kwam in januari met een verhaal naar buiten dat hij zijn huidige vrouw tijdens een ruzie in 1991 tegen haar benen had geschopt. Berhalter werd daartoe gedwongen, omdat hij tijdens het afgelopen WK in Qatar werd gechanteerd. De informatie bleek uiteindelijk afkomstig van de familie van Borussia Dortmund-aanvaller én international Giovanni Reyna. 

Berhalter maakte direct duidelijk dat het ging om een eenmalig incident, iets wat ondertekend werd door zijn vrouw. Tijdens zijn afwezigheid werd de oud-speler van onder meer Sparta en SC Cambuur vervangen door Brian Joseph Callaghan. Berhalter zal tijdens de Nations League-finale nog niet langs de lijn staan, maar staat naar alle waarschijnlijkheid wel voor de groep tijdens de Gold Cup. 

Het nieuws is een fikse tegenvaller voor Sparta. De Rotterdammers hoopten hem naar Het Kasteel te kunnen halen als opvolger van Steijn.