Sevilla neemt afscheid van Monchi

Sevilla neemt afscheid van Monchi, die contract tekent bij Premier League-club

16 juni om 20:21
Laatste update: 16 juni om 21:56

Sevilla heeft afscheid genomen van Monchi. De 54-jarige sportief directeur vertrekt na zes jaar en gaat in de slag in de Premier League bij Aston Villa. 

Het is niet helemaal duidelijk waarom Monchi vertrekt. De Spanjaard kreeg afgelopen seizoen de nodige kritiek over zich heen. Sevilla kende aanvankelijk een zwaar seizoen en vocht tegen degradatie. Monchi ontsloeg zowel Julen Lopetegui als Jorge Sampaoli. Onder José Luis Mendilibar knokte Sevilla zich terug en won het de Europa League. 

Monchi gaat nu aan de slag bij Villa, de nummer zeven van het afgelopen Premier League-seizoen. Daar gaat hij nauw samenwerking met landgenoot Unai Emery, de manager van de club. Monchi kwam in beeld in Birmingham, nadat Mateu Alemanu toch besloot om bij Barcelona te blijven.

Monchi was tussen 2000 en 2017 ook al sportief directeur van Sevilla. Daarna vertrok hij naar AS Roma, om vervolgens weer terug te keren. Met de Zuid-Spaanse club won hij liefst zes keer de Europa League, zo ook op 31 mei, toen Roma na stafschoppen werd verslagen.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!