Jan Smit licht Jonk-keuze toe

Jan Smit licht verrassende keuze van Jonk toe: 'Ik ben trots op deze ontwikkeling'

16 juni om 23:08
Laatste update: 16 juni om 23:11

FC Volendam-voorzitter Jan Smit begrijpt dat het stoppen van Wim Jonk als hoofdtrainer als een grote verrassing komt. Jonk gaat aan de slag als technisch manager, terwijl Matthias Kohler voor de groep komt te staan. 

Smit verklaart in een bericht op de clubsite hoe en waarom de keuze tot het besluit van Jonk tot stand is gekomen. "Ik begrijp dat dit voor de supporters misschien uit de lucht komt vallen, maar ik ben trots op deze ontwikkeling. Het is een belangrijke stap vooruit voor zowel Wim als de club."

"Hier wordt FC Volendam sterker van en meer toekomstbestendig", vervolgt Smit, die dit als een juiste stap vooruit ziet. "Zeker als opleidingsclub is dit de ideale lijn van opvolging en zo kunnen we verder bouwen."

Jasper van Leeuwen, de technisch directeur van de club, laat weten dat Jonk ook vanuit zijn nieuwe rol zeer betrokken blijft. "Wim kan nu een grotere stempel drukken en Matthias kan voortborduren op wat er al staat en zijn eigen nuances toevoegen, met Wim heel dichtbij als gids en klankbord."