'Nagelsmann haakt ook bij PSG af, Fransen praten al met nieuwe topkandidaat'

'Nagelsmann zet ook PSG in de kou: oud-speler Parijzenaars nieuwe topkandidaat'

17 juni om 07:34

Julian Nagelsmann wordt toch niet de nieuwe trainer van Paris Saint-Germain. Na weken van onderhandelen is er een kink in de kabel gekomen. Voor beide partijen is het dossier gesloten, stelt onder meer L'Èquipe.

Nagelsmann was de topfavoriet om Christophe Galtier op te volgen, maar bereikte geen akkoord met PSG. Wat daar de reden van is, is niet bekend. Eerder zag de 35-jarige Duitser zelf af van dienstverbanden bij Chelsea en Tottenham Hotspur. De jonge oefenmeester zit zonder club sinds zijn ontslag bij Bayern München eind maart.

PSG zit niet bij de pakken neer. De Franse kampioen is doorgeschakeld en verwacht al volgende week een nieuwe trainer aan te kunnen stellen. Thiago Motta ligt nu op pole position. De geboren Braziliaan, die zijn interlands voor Italië speelde, is al in gesprek met de club, weet onder meer Relevo. Hij staat nu nog aan het roer bij Bologna, dat dit seizoen als negende eindigde in de Serie A. Eerder coachte hij Spezia, Genoa en PSG O19.

Motta speelde zelf tussen 2012 en 2018 in het Parc des Princes, waar hij vijf keer landskampioen werd. De voormalig middenvelder kwam verder uit voor onder meer FC Barcelona en Internazionale.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!