'Man United hoopt op transfervrije Kane, maar ziet voor nu vier alternatieven'

'Ten Hag stelt hoge eisen aan nieuwe United-spits: vier kandidaten in beeld'

17 juni om 09:12

Manchester United is druk op zoek naar een nieuwe spits, maar in afwachting van een overname loopt het tegen financiële beperkingen aan. The Athletic meldt dat de Premier League-topclub momenteel vier spitsen overweegt.

Erik ten Hag wil een bewezen doelpuntenmaker aan zijn selectie toevoegen en had zijn zinnen op Harry Kane gezet. Tot teleurstelling van de Nederlandse manager bleek de ster van Tottenham Hotspur nu niet haalbaar. United hoopt nu dat de Londenaren hem deze zomer niet aan een club als Real Madrid, Bayern München of Paris Saint-Germain verkopen. In dat geval zou Kane volgend jaar mogelijk transfervrij de overstap naar Old Trafford kunnen maken.

The Mancunians richten de pijlen ondertussen op alternatieven. Rasmus Højlund werd gezien als een goedkopere optie, maar Atalanta Bergamo verlangt honderd miljoen euro. Dat vindt United te gortig voor de twintigjarige Deen, van wie niet verwacht kan worden dat hij er meteen staat. In de Serie A scoorde hij dit seizoen negen keer in 32 duels. Højlund staat zelf wel open voor de stap en komende week wordt er verder gesproken, meldt The Athletic

Ook Napoli-ster Victor Osimhen en Gonçalo Ramos van Benfica hebben torenhoge prijskaartjes en vermoedelijk wat aanpassingstijd nodig. De vijver met spitsen die aan de eisen van Ten Hag voldoen is daarmee klein, klinkt het. Als United het dichter bij huis zoekt, dan lijkt Ollie Watkins nog aan het profiel te voldoen. De 27-jarige Engelsman scoorde dit seizoen vijftien keer voor Aston Villa in de Premier League. United houdt ook hem in de gaten.

Onana en Verbruggen
The Athletic schrijft dat United slim om moet gaan met het geld uit financieel oogpunt. De eerste prioriteit is nu de komst van Mason Mount. Chelsea sloeg een eerste bod van 47 miljoen euro af. Naast de zoektocht naar een spits staat ook de keeperssituatie nog hoog op de agenda. David de Gea zou kunnen vertrekken en Andre Onana is in beeld als opvolger. Bart Verbruggen is in beeld als jonge, talentvolle tweede keus.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!