Ousmane Dembélé spreekt zich uit over toekomst bij FC Barcelona

'Er gingen geruchten over PSG, maar er heeft nooit wat gespeeld'

17 juni om 11:17
Laatste update: 17 juni om 11:24

Ousmane Dembélé heeft duidelijkheid geschept over zijn toekomst bij FC Barcelona. Volgens de aanvaller is zijn zaakwaarnemer in gesprek met de Catalaanse topclub. 

FC Barcelona wil het contract van Dembélé graag openbreken en verlengen tot 2027. Vorig jaar leek het er echter op dat de Fransman zou vertrekken uit Catalonië. "Maar ik zag mezelf niet weggaan bij Barça", aldus Dembélé in gesprek met Marca. "We waren aan het onderhandelen, iets wat normaal is in de voetbalwereld. Uiteindelijk kwam er een akkoord. Er gingen geruchten over Paris Saint-Germain. Misschien omdat ik Frans ben, maar er heeft nooit wat gespeeld."

De 27-jarige Dembélé geeft aan dat hij het prima naar zijn zin heeft bij Barcelona. "Dit Barça is een combinatie van ervaren spelers en talenten. Er hangt een heel goede sfeer in de kleedkamer. Ik voel me erg goed bij mijn ploeggenoten en in de stad. Ik ben hier gelukkig."

De laatste maanden heeft Dembélé minder te maken met blessureleed. "Het is me gelukt om regelmatiger te spelen. Ik werk veel aan mijn hamstrings, omdat ik daar veel problemen mee had. Dat doe ik voor en na wedstrijden. Ik heb ook een fysiotherapeut in Frankrijk, die me telkens een schema stuurt. Samen zijn we erin geslaagd om meer continuïteit aan te brengen. Voor een speler is dat erg belangrijk."