Konrad Sikking bergt handschoenen op: 'Natuurlijk heeft die 13-0 meegespeeld'

Den Bosch-keeper bergt handschoenen op: 'Natuurlijk heeft die 13-0 meegespeeld'

17 juni om 11:59
Laatste update: 17 juni om 12:00

Konrad Sikking heeft besloten om zijn keepershandschoenen op te bergen en zich te gaan richten op zijn studie. De doelman van FC Den Bosch vergeet de nachtmerrie in Zwolle in ieder geval nooit meer. Hij ging met 13-0 onderuit tegen PEC Zwolle. Sikking was de ongelukkige hoofdpersoon van de wedstrijd. 

"Natuurlijk heeft die 13-0 en de nasleep daarvan meegespeeld bij dat besluit, maar het is niet per se doorslaggevend geweest", aldus Sikking in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ik was misschien ook wel gestopt als dat nooit gebeurd was. Ik ben nu 24. Dan ga je nadenken over meer zaken. En er is meer in het leven dan voetbal. Het is voor mij mooi geweest om mee te maken, want ik heb aan het betaald voetbal mogen ruiken. Al was dat niet altijd op de manier waarop ik er vooraf van droomde."

De jonge doelman liet na het duel alle kritiek over zich heen komen. "Natuurlijk deed het wel wat me. Het is niet zo dat ik nachtenlang wakker gelegen heb, maar ik heb de eerste dagen wel slechter geslapen. De reacties gingen alle proporties te buiten en waren soms ook heel persoonlijk. Maar ik kwam al heel snel tot de conclusie dat ik een dikke huid heb. En dat ik goed kan relativeren."

"Kijk, al die mensen vonden wat van me als keeper op basis van die ene wedstrijd", vervolgt Sikking. "En dat was ook een hele slechte wedstrijd, dat weet ik zelf ook wel. Dat soort wedstrijden heb je wel eens, alleen kwam deze wedstrijd voor mij op het slechtst denkbare moment. Maar die mensen vonden niks van me als keeper in mijn vorige vier duels bij het eerste elftal of bij Jong FC Den Bosch. Want daar weten ze helemaal niks van. En ze vonden ook niks van me als mens."