Fraser blikt terug op Younes-incident: 'Met zo'n actie dwing je geen respect af'

Fraser blikt nog eens terug op incident met Younes: 'Respectloze actie'

17 juni om 15:36

Henk Fraser is blij dat hij weer aan de slag kan in de Eredivisie. De trainer vertrok afgelopen seizoen bij FC Utrecht na een incident met speler Amin Younes, maar hij is nu weer helemaal klaar om er vol voor te gaan met RKC Waalwijk.

Fraser pakte op de training van FC Utrecht Younes bij de keel en werd daardoor ontslagen. "Je kunt geen respect afdwingen met een respectloze actie", luidt de samenvatting van de trainer in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Het had voor mij te maken met respect, van een speler naar een collega-trainer. En ook met het teamgebeuren. Mijn team was fantastisch aan het trainen, we hadden een hele moeilijke start, herstelden ons. Dat proces werd verstoord."

Ook geeft Fraser aan dat hij deze keuze nooit nog een keer zou maken. "Dat is een verkeerde keuze geweest. De manier van handelen zou ik nu anders invullen. Ik zou niet koste wat kost willen doorgaan met de training, maar de training stoppen en iedereen naar binnen sturen. En die speler dan niet meer opstellen."