Ajax-commissaris Van Halst reageert op Spertsyan-geruchten: 'Naam komt voorbij'

Ajax-commissaris Van Halst reageert op Spertsyan-geruchten: 'Naam komt voorbij'

17 juni om 20:38

Jan van Halst, voetbalcommissaris in de raad van commissarissen bij Ajax, weet niets van de interesse van de Amsterdammers in Eduard Spertysan. Wel benadrukt hij dat de oorlog in Rusland eventuele onderhandelingen met FK Krasnodar niet in de weg staat.

Bij Ziggo Sport wordt Van Halst gevraagd naar Spertsyan. "Van Krasnodar?", vraagt de commissaris, die niet op de hoogte blijkt te zijn van de belangstelling van Ajax. "Dat is een speler die wel eens voorbijkomt." Van Halst stelt dat Spertsyan tot de categorie spelers behoort waar Ajax naar zoekt. Maar: "Die categorie is zo breed."

Van Halst vertelt dat hij niet nauw betrokken is bij deals over versterkingen. "Pas in de eindfase komen ze bij de rvc, dan is het echt al bijna beklonken", stelt hij. "Dan moet je controleren hoe het proces is gegaan." Ajax mag waarschijnlijk in theorie zakendoen met Krasnodar, ondanks de oorlog in Rusland en Oekraïne en de daarbij horende regelgeving van FIFA. "Met sommige clubs mag dat wel. Het is geen totale ban."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!