Suriname en Winter uitgeschakeld op Gold Cup

Suriname en Winter uitgeschakeld op Gold Cup na verloren strafschoppenreeks

18 juni 2023 om 08:04
Laatste update: 18 juni 2023 om 08:23

Het is bondscoach Aron Winter niet gelukt om met Suriname de groepsfase van de Gold Cup te halen. Na een gelijkspel tegen Puerto Rico ging de ploeg ten onder in de strafschoppenreeks. 

In de selectie van Suriname zijn onder meer Sheraldo Becker, Warner Hahn, Kenneth Paal, Mitchell te Vrede en Stefano Denswil te vinden. De enige speler uit de Eredivisie die werd opgeroepen was Florian Jozefzoon van RKC Waalwijk. Onder meer Sean Klaiber werd thuisgelaten door Winter. In de reguliere speeltijd werd niet gescoord, waardoor strafschoppen moesten uitwijzen wie zich in de finale van de voorrondes mocht melden. Onder meer Te Vrede miste een strafschop, waardoor Suriname naar huis werd gestuurd.

Na Curaçao moet ook Suriname vroegtijdig afscheid nemen van het toernooi. Het is een flinke domper voor Winter: de doelstelling van Suriname was om zich te kwalificeren en de groepsfase te overleven. De CONCACAF Gold Cup is het belangrijkste landentoernooi voor de regio's Noord-Amerika, Centraal-Amerika en het Caribisch gebied. Het toernooi werd tot dusver zestien keer georganiseerd: Mexico won acht keer, de Verenigde Staten pakten zeven keer de trofee. Canada doorbrak de hegemonie tijdelijk in 2000.