Bommetje bij Rode Duivels: Courtois komt niet opdagen na aanvoerderskwestie

Bommetje bij Rode Duivels: Courtois komt niet opdagen na aanvoerderskwestie

19-06-2023 09:53
31

Thibaut Courtois ontbreekt dinsdagavond bij de Belgische nationale ploeg tegen Estland. De 31-jarige doelman kwam zondagavond - verrassend genoeg - niet opdagen bij de hervatting van het trainingskamp van De Rode Duivels in Tubeke.

Zaterdag speelde België met 1-1 gelijk tegen Oostenrijk. Zondagavond werd de selectie verwacht in Tubeke, ter voorbereiding op het EK-kwalificatieduel met Estland. Hoewel bondscoach Domenico Tedesco zaterdag zei dat de volledige selectie afreist naar Tallinn, ontbreekt Courtois. Volgens Het Laatste Nieuws uit Courtois op deze manier zijn onvrede over zijn rol binnen het nationale team. De goalie van Real Madrid zou balen van de aanvoerderskwestie. 

"Thibaut is erg belangrijk voor ons", stelde Tedesco zaterdag afgelopen weekend. "Ik kan je niet vertellen hoe ik hem waardeer. Zaterdag had ik een gesprek met Romelu (Lukaku) en Thibaut over het aanvoerderschap: tegen Oostenrijk was het Lukaku, tegen Estland krijgt Thibaut de eer. Het is voor ons belangrijk dat ook hij zich gewaardeerd voelt."

Die laatste zin heeft naar verluidt kwaad bloed gezet bij Courtois. De keeper zou het gevoel hebben gekregen dat Tedesco hem enkel wil paaien. Courtois was volgens het Belgische medium ook tegen Oostenrijk - bij afwezigheid van Kevin De Bruyne - aanvoerder geweest. Maandagavond houdt Tedesco een persconferentie in Tallinn. Dan zal hij de situatie ongetwijfeld moeten verantwoorden.