'Verbruggen heeft toptransfer bijna te pakken: Brighton betaalt 20 miljoen'

'Verbruggen heeft toptransfer bijna te pakken: Brighton betaalt 20 miljoen'

19-06-2023 11:54
47

De overgang van RSC Anderlecht-doelman Verbruggen naar is nagenoeg rond. In de komende dagen kan de Jong Oranje-keeper zijn overstap afronden, meldt La Dernière Heure.

Als de situatie niet verandert, kiest Verbruggen voor Brighton. De twintigjarige doelman genoot ook interesse van Burnley, waar Vincent Kompany aan het roer staat. Daarnaast hield Manchester United hem in de gaten.

Verbruggen kiest met Brighton voor de nummer zes van de Premier League. Mogelijk krijgt hij concurrentie van Kjell Scherpen, die dit seizoen werd verhuurd aan Vitesse. Met Joël Veltman en Jan Paul van Hecke komt hij nog twee andere landgenoten tegen, al hebben beide verdedigers op dit moment een aflopend contract. Brighton betaalt zo'n twintig miljoen euro voor de oud-keeper van NAC Breda.

Verbruggen maakte dit seizoen furore in de Jupiler Pro League en hield in zeventien duels acht keer het doel schoon voor Anderlecht. Daarnaast werd hij voor het eerst opgeroepen voor het Nederlands elftal. Momenteel bereidt hij zich met Jong Oranje voor op het EK O21.