'Paniek' binnen Ajax na Tahirovic-deal: 'Mislintat heeft de sleutels in handen'

'Paniek' binnen Ajax na Tahirovic-deal: 'Mislintat heeft de sleutels in handen'

19-06-2023 14:25 Laatste update: 16:10
245

Het aantrekken van Benjamin Tahirovic wekt verbazing bij de leden van de vereniging van Ajax, stelt clubwatcher Mike Verweij. De twintigjarige middenvelder wordt voor maximaal 8,5 miljoen euro overgenomen van AS Roma.

Tahirovic speelde het afgelopen seizoen elf Serie A-wedstrijden. "Wat ik merk is dat er bij de leden toch wel wat verbazing is", zegt Verweij in de Kick-Off voetbalpodcast van De Telegraaf. "Op Transfermarkt staat deze jongen met een geschatte waarde van 1,5 miljoen euro. Die wordt nu gekocht voor maximaal 8,5 miljoen euro. Dus iedereen hoopt dat commissaris Jan van Halst zijn werk heel goed heeft gedaan en weet dat deze jongen een meerwaarde is voor Ajax."

Valentijn Driessen hecht niet veel waarde aan de prijs, maar volgens Verweij is het wel degelijk 'riskant'. "De rvc zit net, je hebt geen algemeen directeur...", somt hij op. "Wat je ook van hem vindt: Edwin van der Sar is toch een oud-voetballer. Mislintat kan nu redelijk zelf bepalen. Dat is voor een club als Ajax riskant."

Er zou onder de leden nog een zorg groeien. "Van tevoren werd er gezegd: let op, als Mislintat binnenkomt gaan er heel veel transfers via Vlado Lemic en Ivan Benic. En wat blijkt: de eerste aankoop gaat via Vlado Lemic", aldus Verweij. "Dat is iemand die na het vertrek van Gudelj niet meer welkom was in de Arena, Marc Overmars wilde niets meer met hem te maken hebben."

"Er zijn mensen die wat in paniek raken", vervolgt de journalist. "Mislintat is net binnen en heeft de sleutels van de club in handen. Iedereen bidt dat Jan van Halst zijn werk heel goed doet."