'PSV zet zich schrap: Tottenham, Dortmund én Ten Hag tonen interesse'

'PSV zet zich schrap: Tottenham, Dortmund én Ten Hag tonen interesse'

21-06-2023 21:27
148

De belangstelling voor Xavi Simons wordt groter en groter. Naast Arsenal zijn meer clubs uit Engeland én Duitsland in de markt voor de twintigjarige sterspeler van PSV, melden Voetbal International en De Telegraaf.

Manchester United, Tottenham Hotspur en Borussia Dortmund tonen interesse in Simons, klinkt het. Dat Arsenal deze zomer een poging zou kunnen wagen voor de Oranje-international, was al bekend. Paris Saint-Germain zal zich volgens VI 'ook zeker gaan melden bij het management van de voetballer'. De Franse kampioen kan Simons tussen 1 juli en 31 juli overnemen als de hoofdrolspeler dat zelf ook ziet zitten.

De laatste uren is er veel te doen over de hoogte van het bedrag dat PSG zou moeten betalen. Volgens transferexpert Fabrizio Romano houdt PSV slechts zes miljoen euro aan een eventuele verkoop van Simons, terwijl het Eindhovens Dagblad dat even later nuanceerde. Voetbal International beweert dat de zes miljoen is bevestigd door bronnen rond de speler.

PSV en het kamp-Simons zijn on speaking terms en de onderhandelingen over een verlenging en forse opwaardering van het contract verlopen in goede harmonie. De winnaar van de VP Award 2023 wordt bijgestaan door zijn broer Faustino en zijn nieuwe zaakwaarnemer Darren Dein. PSV wil koste wat kost de PSG-clausule kwijt en daar kan Simons op zijn beurt weer financieel van profiteren.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!